• Dansk

Nyt materiale løfter det gode vinindtryk

« Tilbage

Der er noget eksklusivt over en vinkøler, og det indtryk ønsker Vestfrost Solutions konstant at forbedre. Derfor var virksomheden på udkig efter et nyt materiale til at isolere ventilatoren i toppen af deres vinkøler. Løsningen fandt de i det nye Shock-materiale fra Styropack.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

God vin skal også lyde godt

I toppen af Vestfrost Solutions’ eksklusive vinkøler sidder den ventilator, der holder vinen kølig. Ventilatoren i sig selv er ikke helt lydløs, og placeret i en bukket stålkasse gav det også vibrationer i vinkøleren. Derfor søgte Vestfrost en løsning, der kunne dæmpe både lyd og vibrationer.

– Vi havde både forsøgt at skifte ventilatoren og at montere den i et sprøjtestøbt plastemne. Vi havde også afprøvet at placere den i en indsats i traditionel EPS. Men vi var ikke tilfredse. I stedet faldt vi i snak med Styropack. Vi kendte dem som en god sparringspartner primært i forhold til emballager, og de tænker både  professionelt og kreativt, siger R&D Engineer Peder Bech Madsen fra Vestfrost Solutions.
 

Shock-materialet tog toppen af både støj og besvær

Peder Bech Madsen havde selv tegnet den indsats, han ønskede, men i stedet for traditionel EPS foreslog Styropack det nye Shock-materiale. Det er nærmest en mellemting mellem EPS og det mere elastiske EPP.

– Shock-materialet har netop den elasticitet, der skal til for at dæmpe vibrationerne. Så vi kom i mål med lydniveauet. Men ikke nok med det. Takket være elasticiteten bliver materialet ikke deformeret, når vi monterer det. Det kan tåle trykket, og derfor kan vi montere det i den bukkede stålplade helt uden skruer og beslag, forklarer Peder Bech Madsen.

Styropack valgte derfor at støbe indsatsen i to dele med en såkaldt snapløsning, hvor de to dele blot skal klikkes sammen.

– Lyden fra de to mindre ventilatorer har en anden frekvens end den store havde, og sammen med shock-materialet har det dæmpet lyden til det niveau, vi ønskede. Samtidig fik vi en løsning, der er nem at montere, og det tæller naturligvis også, siger ingeniøren.


Mere elegant design

Gennem vinkølerens glaslåge er der frit indkig ikke alene til vinen, men også til den indsats, der fikserer ventilatorerne. Derfor skulle den ikke være hvid som standard, men koksgrå.

 

Her kunne Styropack tilbyde fordelen af koncernens egen råvareproduktion i Holland. Selvom råvaren kun skal bruges til ét produkt for én kunde, kunne Vestfrost Solutions få sin helt egen farve og kvalitet.

– Med den nye indsats kan vi også skjule den temperaturføler, der sidder i toppen af vinkøleren. Den er der nu gjort plads til inde i den nye indsats, så alt i alt er det også blevet visuelt kønnere at se på, siger Peder Bech Madsen. Som udviklingsingeniør er han i det hele taget godt tilfreds med den nye løsning.

– Det har været fint at opdage, vi kan bruge det nye Shock materiale i tekniske emner. Og vores kunder har heldigivs også taget godt imod de nye mere lydløse vinkølere, slutter han.

Vestfrost Solutions fik:

• Støjdæmpning med det nye let elastiske Shock-materiale
• Nem montage
• Indsats støbt i egen farve og kvalitet
• Visuelt elegant løsning