• Dansk

Nu springer vi en proces over

« Tilbage

Hvorfor bruge tid og lim på at samle to dele, når man kan nøjes med én?

Den logik fik værkfører Ole Madsen hos J.A. Plastindustri til at tænke nyt, og sammen med Styropack fik den nye idé både en form og en fremtid.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

Synergi mellem to krøllede hjerner

Hos J.A. Plastindustri er de specialister i at forme og fremstille tilbehør til taget. Derfor ligger det værkfører Ole Madsen snublende nært at udvikle og optimere alt, der har med tag og udluftning at gøre.

Et af produkterne er en 15×15 udluftningshætte, og den skal isoleres, så man undgår kondens.

– Her havde vi allerede en løsning i EPS, men den bestod af to vinkelskaller, der skulle limes på et plastrør. Jeg tænkte, at det måtte være muligt at støbe ét stykke i stedet, og den idé vendte jeg med Styropack, fortæller Ole Madsen.

Et møde med salgskonsulent Peter Mogensen blev fulgt op af et besøg hos Styropack. Og her blev kontakten hurtigt etableret til konstruktør Christian Larsen i Styropacks udviklingsafdeling.

– Jeg havde selv fremstillet en model, og ud fra den havde vi et supergodt samspil om udviklingen. Vores hjerner er vist lige krøllede, bemærker Ole Madsen.

 

Sparer tid til at samle og lime

Resultatet blev en ny isoleringsindsats i fuldstøbt EPS, og med den kan J.A. Plastindustri helt springe processen med lim og samling over.

– Vi sparer tiden til samling, og isoleringsindsatsen kan gå direkte til pakkeriet. Ellers er funktionen nøjagtig den samme som tidligere, forklarer Ole Madsen.

Efterfølgende har isoleringsindsatsen fået selskab af endnu en indsats. Den passer til de lige rør, der forlænger udluftningshætten.