• Dansk

RetNemt optimerer logistikken med kundetilpasset termoemballage

« Tilbage

RetNemt måltidskasser oplevede 70% vækst på et år

– det kræver et gennemtænkt og fleksibelt, logistisk setup, der kan give de fleste sved på panden.

 

pdf-icon-small Læs hele casen om RetNemt

 

 

Optimalt tilpasset termoemballage

Hos RetNemt måltidskasser er hver dag et logistisk puslespil. Derfor har der fra start været fokus på at udvikle et omkostningseffektivt og logistikvenligt system, hvor særlig udviklingen af flere forskellige termoemballager har været central. Først og fremmest er al emballage optimeret ud fra modulære mål og stabelbarhed, så alle bokse passer optimalt på paller og udnytter pladsen i lastbilerne. Et andet og afgørende parameter er boksenes godstykkelse.

 

– Det har voldsomt stor betydning, at vi kan overholde temperaturkrav under distributionen, så vi har været gennem et omfattende udviklingsarbejde for at dimensionere en løsning, der tager højde for både indhold og distributionstid, fortæller Klaus Toft Nørgaard, stifter og medindehaver af det succesrige måltidskoncept.

 

Boksene er formgivet, så de kan vaskes og genbruges. De er samtidig forsynet med præget logo, så de synliggør RetNemt som afsender og med høj sandsynlighed returneres for genbrug.

 

 

Service, pris og kvalitet skal være i vater

Høje vækstrater hos RetNemt betyder, at der er omfattende udsving på forbruget af de forskellige kassestørrelser, og det giver udfordringer for både lager og logistik.

 

– Vi har sat procedurer op sammen med Styropack, hvor vi arbejder efter rullende forecast langt ud i fremtiden. Vi justerer løbende forecast , efterhånden som vi bliver klogere. Det setup gør, at vi med kort varsel kan tilpasse os, og kan nøjes med et meget begrænset lager både hos os og Styropack, siger Klaus Toft Nørgaard og fortsætter:

 

– Grundstenen for vores samarbejde med Styropack er, at de parametre som vi sammen har alignet på service, pris og kvalitet – de er i vater. Og at vi kan være trygge ved, at Styropack også magter opgaven, når det hele vækster i storskala.

 

 

Vi SKAL forny og forbedre os. HELE tiden.

Det tætte partnerskab med Styropack er bygget op over tid siden den første emballageopgave tilbage i 2008. Klaus Toft Nørgaard lægger ikke skjul på, at det stramme, logistiske setup hos RetNemt kræver et ekstraordinært commitment. Både af de Styropack-medarbejdere, der følger logistikken til dørs i det daglige. Og af konsulenterne, som løbende tager initiativ til at inspirere og optimere på termokasserne, leverancerne og flowet.

– Styropack viser viljen til at spidse øjnene og forstå vores forretning. Det giver kontinuitet og tryghed. Når vi vælger at holde fast i Styropack, er det jo, fordi vi er sikre – som i kroner-og-ører-sikre – på, at vi har det helt rigtige setup. Ellers havde samarbejdet heller ikke varet i så mange år.