• Dansk

Færre transportskader på jordomrejsen

« Tilbage

Fra sin base i det nordjyske sender Meyland-Smith hjælpemidler til ældre og handicappede verden over. De lange rejser sætter transportemballagen på en hård prøve, og derfor ønskede virksomheden at skifte til EPS som afløser for papemballagen.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

Trods det internationalt klingende navn er Meyland-Smith en helt igennem dansk virksomhed med rødder tilbage i 1901. Gennem årene har virksomheden formået at udvikle hjælpemidler, der har vundet anerkendelse verden over. Det betyder, at produkterne ofte skal ud på en længere jordomrejse for at nå deres brugere, og derfor er transportemballagen afgørende.

 

Fra 15 % til kun 1 % reklamationer

Som eksportvirksomhed er det ikke nok for Meyland-Smith at producere et højt specialiseret kvalitetsprodukt. Virksomheden oplevede transportskader på op omkring 15 % af forsendelserne, og det gav store ærgrelser både hjemme i Tårs og hos kunderne lige fra Australien og Japan til USA og Europa.

– Så var det vi tænkte på, hvordan man transporterer en vaskemaskine. Den sender man jo ikke bare i en papkasse. Man sætter den ned i en formstøbt bund, der kan tåle stød, og lægger en formstøbt top ovenpå. Det måtte også være løsningen for os. Derfor kontaktede vi Styropack, fortæller produktionschef og medejer af Meyland-Smith Palle Lind Jensen.

Resultatet blev en fleksibel emballage, der har reduceret reklamationerne fra de 15 % ned til kun 1 %.

 

To gangvogne – én emballage

Problematikken handlede specifikt om to gangvogne, Meywalk 2000 og Miniwalk. Men sammen med udviklingsafdelingen i Styropack lykkedes det at udvikle én emballage, der kunne bruges til begge produkter.

– Når vi pakker den største af vognene, bruger vi hele emballagen, og når vi pakker den lille, knækker vi blot et stykke af top og bund. Som et ekstra plus ligger der ingen løse dele i emballagen. Alt er fikseret i EPS'en, og det er afgjort en fordel under transporten, forklarer Palle Lind Jensen.

Ved at fremstille én emballage til flere produkter sparede Meyland-Smith investeringen i endnu et støbeværktøj – og de sparer lagerføringen af flere emballagetyper.

 

God dialog om udviklingen

Palle Lind Jensen understreger, at selve udviklingsarbejdet foregik i en særdeles konstruktiv ånd.

– Jeg tog produkterne under armen og besøgte Styropack, og det tror jeg nok, begge parter havde stor fornøjelse af. Når udviklerne havde en idé eller et spørgsmål, kunne jeg hurtigt svare, og det gav et virkelig godt samarbejde, slutter han.

Emballagen med flere fordele
• Reklamationerne gik fra 15 til 1 %
• Én emballage til to produkter
• Alle dele bliver fikseret i emballagen
• Sparer et støbeværktøj i produktionen
• Sparer lagerføring af flere emballager