• Dansk

EPS tager slagene for Scan

« Tilbage

Færre skader, bedre logistik

• Antallet af transportskader er reduceret markant.
• Bilerne bliver udnyttet ca. 25 % bedre.
• På lageret kan Scan stable i 4 lag i stedet for 2.
• Én mand kan klare to mands arbejde i pakkeriet.

Umiddelbart skulle man tro, at en tung brændeovn kan klare det meste. Men danske Scan oplevede, at mange brændeovne tog skade under transporten. Derfor var de meget åbne for at tænke nyt i emballagen. Og det gav pote – også på flere andre afgørende parametre.
– Faktisk var det lidt et tilfælde, at Styropack overhovedet hørte om vores problem. Men da de var på besøg og gik en tur gennem vores produktion, faldt snakken på de transportskader, vi havde for mange af. Og straks foreslog Styropack, at det kunne de måske finde en løsning på, fortæller Jens-Ole Rosenlund, der er logistikchef hos Scan.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 


Omlæsning var dyr i skader

Før blev ovnene pakket i en kraftig kartonemballage, der hvilede på en træpalle.
– Ved omlæsningen rundt omkring på centraler i Europa gik det hårdt ud over glaslåger og ovne. Det var ikke nok at skrive ’forsigtig’ på kassen – vi fik mange skader alligevel, konstaterer Jens-Ole Rosenlund.


Én mand pakker det hele

I stedet for at gemme ovnen i en anonym papkasse var det vigtigt, at man kunne se brændeovnen indenunder.
– Styropack foreslog fra starten en top af EPS, og det holdt vi fast i. Brændeovnen står fortsat på en palle, men i stedet for trækasse og karton bruger vi nu bare 4 brædder, der bliver fikseret i EPS toppen. Når det er sat på, får ovnen en grundig wrap med folie, og på den måde kan man stadig se ovnen indeni, forklarer Jens-Ole Rosenlund.
Den nye emballage er tilmed meget enkel at montere. Hvor Scan før havde to mand på opgaven, kan én mand nu klare det hele.
Sideløbende har Scan arbejdet med at optimere produktionsflowet, så man kun skal håndtere ovnen to gange:
– Her har vi fået indarbejdet emballagen også, så når ovnen bliver taget ned fra produktionsbåndet, er den klar til forsendelse.


Udnytter lastbil og lager bedre

En ekstra gevinst ved den nye emballage er, at brændeovnene nu kan tåle at blive stablet i flere lag.
– Jeg vil tro, vi i snit kan have omkring 25 % mere i bilerne, fordi vi nu kan stable de små ovne. Det kunne de ikke tåle før, fortæller Jens-Ole Rosenlund.
Også det hjemlige lager bliver udnyttet langt bedre. Her stod ovnene før i 2 lag – nu står de i 4 uden at tage skade af trykket.
– Der gik vel i alt omkring 3 måneder, fra vi gik i gang, til vi havde den færdige emballage. Og princippet holder vi fast i. Så når vi udvikler nye ovne, sørger Styropack for, at vi også får en emballage, der er testet og passer, slutter Jens-Ole Rosenlund.