• Dansk

EPS giver InVentilate ekstra luft i økonomien

« Tilbage

video

Hos ventilationsvirksomheden InVentilate står én god opfindelse ikke alene. InVentilate havde opfundet det rørfri ventilationssystem, og med en ny EPS-kassette sparer virksomheden nu også montagetid hos kunderne.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

Stålkassetten var for tidskrævende


Normalt er ventilation uløseligt forbundet med rør. Men ikke hos InVentilate. Virksomheden har opfundet det rørfri ventilationssystem, der blot bliver monteret direkte i facaden eller i en vinduesramme. Systemet bruger kun 15 % af den strøm, et tilsvarende rørført system bruger, men virksomhedens optimering af systemet stoppede ikke ved elforbruget:


– Hidtil har vi monteret systemet med en stålkassette. Det krævede imidlertid en del forarbejdning i fremstillingen. Samtidig ved vi, at montage er den store omkostning, når man skal installere ventilation i eksisterende bygninger. Derfor ville vi undersøge muligheden for at få en formstøbt kassette, der kunne reducere tidsforbruget i begge led, fortæller Morten Lundehøj, der er direktør hos InVentilate.


En udviklingsopgave for Styropack


InVentilate fik anbefalet at kontakte Styropack, og det satte gang i et fælles udviklingsarbejde, hvor stålkassetten var udgangspunktet.


– Med den i hånden kunne vi sige 'Det er det her, den nye løsning skal kunne'. Styropacks opgave var så at opnå de samme funktioner i et andet materiale. Og her mødte vi en meget proaktiv og resultatorienteret udviklingsafdeling. Samarbejdet var helt i top, siger Morten Lundehøj.


EPS gav mere tilfredse kunder


Den nye løsning blev en kassette i formstøbt EPS, og den har InVentilates kunder taget godt imod. De modtager nu blot den samlede kassette fra InVentilate – klar til at placere i facaden uden fordyrende montagetid.


– Ved at skifte fra stål til EPS ligger der nok en besparelse for kunden på 10 procent. Derudover er montagetiden reduceret med 5-10 procent. Og det har da givet os mere tilfredse kunder, forklarer Morten Lundehøj.

 


Han vurderer, at den optimerede kassette også har fordele for bygherren: Det bliver ganske enkelt lettere at få økonomi i ventilationsanlægget, når produktet er optimeret.
– Som jeg ser det, har vores samarbejde med Styropack stor betydning for udbredelsen af denne type ventilation. Og hos InVentilate er vi blevet mere konkurrencedygtige, slutter en tilfreds direktør.