• Dansk

Enkel emballage giver tryghed på nyt marked

« Tilbage

Emballagen giver værdi i hele kæden

• Lave produktions- og lageromkostninger med kun ét varenummer
• Enkel og hurtig pakning
• God fiksering af alle dele
• Praktisk til pakning af halvfabrikata
• Effektiv beskyttelse under transport
• Pæn præsentation i butik og hos slutkunde.

Da Exodraft introducerede sit første produkt på detailmarkedet, mødte virksomheden nye krav til emballagen. Dem opfyldte Styropack med en enkel og funktionel EPS-løsning, der giver værdi lige fra lager og logistik til kunden, der pakker ud derhjemme.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

 

Større volumen, større risiko

 

Virksomheden Exodraft udvikler og producerer røgsuger- og  varmegenvindingssystemer primært til det professionelle marked. En ny røgsuger til private brændeovne åbnede imidlertid døren til gør-det-selv-folket på detailmarkedet. Det betød også, at et enkelt produkt skulle sendes ud i langt større antal.


– Normalt kan vi introducere et produkt stille og roligt og håndtere udfordringerne, som de kommer. Men her stod vi over for en volumen, der stillede nye krav til alle sider af produkt og håndtering. En lille udfordring ville hurtigt blive ganget op, og derfor fik vi Styropack til at udtænke en emballage, der kunne reducere vores risiko før markedsintroduktionen, fortæller Jesper Højer Kristensen, der er Product & Key Account Manager hos Exodraft.

 


Enkel og stærk emballage

 

Når Exodraft nu leverer til detailhandlen over hele verden, mister virksomheden den direkte kontakt med distributører og kunder. Derfor skal emballagen kunne mere selv.


– Vi ved ikke, hvordan produktet bliver udsat for undervejs, så faldtests er vigtige. Derudover skal produktet se pænt ud, både i butikken og når man pakker det ud derhjemme, påpeger Jesper Højer Kristensen.


Virksomhedens første emballage til røgsugeren bestod af en brun papkasse og nogle løse EPS-plader i forskellige størrelser. 'Et logistisk helvede', som Jesper Højer Kristensen formulerer det. Derfor var opgaven også at gøre emballagen så enkel som mulig med få dele, der var nemme at samle.

 


En hjælp til lager og pakning

 

Den stødabsorberende løsning i EPS fra Styropack rummede netop den enkelhed, Exodraft søgte: Ét varenummer, så hver emballage består af to identiske EPS skaller. Skallerne fikserer ikke kun selve røgsugeren, men også de øvrige dele – ledning, stik, vinkelben og æske med tilbehør.


– Emballagen er enkel at samle, og den har den ekstra fordel, at vi kan pakke halvfabrikata. For eksempel kan 200 røgsugere stå klar på hylderne, så vi kun skal tilføje den rigtige fjernbetjening alt efter, om de skal til Sverige, Norge eller Tyskland, forklarer Jesper Højer Kristensen.


Med ét varenummer kræver det også kun ét værktøj hos Styropack at støbe emballagen. Det har givet bedre økonomi i produktionen.


– For os har det nu ikke handlet så meget om besparelser på selve emballagen. Men vi sparer tid til pakningen, og vi har reduceret risikoen for fejl og skader i hele kæden fra lager til kunde. Og det er meget værd for os, når vi tæller så mange enheder som her, slutter Jesper Højer Kristensen.