• Dansk

Én emballage til meget forskellige produkter

« Tilbage

Contex er verdens største producent af storformatscannere. De har egen fabrik og udviklingsafdeling i Danmark, hvor de selv producerer og udvikler mekanik, elektronik og software til scannerne. Scannerne måler fra 63 – 140 cm i bredden og sælges til mere end 80 lande i hele verden.

Contex ønskede én og samme EPS-løsning til meget forskellige og fintfølende produkter. Målet var at spare lagerplads og lette pakning, flow og logistik.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

Contex sælger storformatscannere til hele verden og skulle have udviklet emballage til en ny serie produkter. De havde forinden brugt tid hos en anden leverandør, som dog ikke kunne løse EPS-delen. Det var derfor presserende for Contex at nå frem til en løsning, der kunne passe til deres meget forskellige scannere – og samtidig beskyttede dem tilstrækkeligt.

 

”Vi ville gerne have én emballage, der kunne passe til flere scannermodeller. Vi har at gøre med fysisk meget forskellige produkter med fintfølende mekanik, fine kameraer, spejle og glasplader indeni. Og vi må indrømme, at vi selv havde svært ved at se, hvordan det kunne lade sig gøre med én emballage. Men Styropack tager jo imod enhver udfordring. Det ved vi fra vores årelange samarbejde. Så vi gav det et forsøg”, siger projektleder Jesper Legind Larsen fra Contex, der ikke kunne sælge deres nye scannere, før emballagen var i hus.

 

”Vi var temmelig presset på tiden, men alligevel gav det god mening for os, hvis vi kunne få én og samme EPS-løsning. Det ville minimere vores lagerføring og gøre det hele mere enkelt for os. Også prismæssigt ville der være noget at hente”, siger Jesper Legind Larsen.

 

Lige et krav mere

Contex havde endda et ønske mere. De ville gerne kunne pakke scannerne og lukke og stable dem, før de havde en ordre i hus og vidste, hvor i verden scannerne skulle sendes hen. Det vil sige, før de vidste, om der skulle lægges powerkabler i kassen eller ej. Til et land som Japan må man nemlig ikke pakke powerkabler i kassen. Hvorimod andre lande vil have dem med. Kunne denne udfordring løses, ville det sikre et jævnt flow i produktionen.

 

”Det lykkedes heldigvis rigtig flot det hele. Vi fik udviklet EPS-skaller, som kan tilpasses forskellige produkter og passer i en papkasse. Og det lykkedes også at få plads til en kabelkasse i EPS-skallen. Det har betydet, at vi ikke har skullet tilføje noget ekstra i papemballagen. Vi kan blot åbne og lukke en lem i pakkassen og trække kabelkassen ud, hvis den skal fyldes. Det kan vi gøre, selv om kasserne er stablet”, forklarer Jesper. Han er meget tilfreds med løsningen, som beskytter de følsomme scannere mod drop, pres og vibrationer uden at fylde og veje for meget.

 

”Styropack har været meget innovative. De kom med nogle rigtig kreative løsningsforslag til os. Man kan godt blive imponeret over deres konstruktører. Vi havde samtidig en super god proces med masser af pingpong frem og tilbage. Vi blev hørt og involveret. De har også gjort et fantastisk stykke arbejde med at overholde vores pressede tidsplan, som endda løb hen over en sommerferie. Det var meget flot styret igennem”, siger Jesper Legind Larsen.

Resultatet for Contex

  • EPS-løsningen passer til flere scannermodeller
  • Deres lagerføring af emballager er minimeret
  • Emballagen er forsynet med en udvendig skuffe
  • De kan færdigpakke, før ordrer er i hus
  • Pakning og logistik er blevet mere enkelt
  • De kan fastholde flow i produktionen