• Dansk

Emballagen skal også være high end

« Tilbage

Den nye emballage i Piocelan er med til at sikre det eksklusive indtryk, når kunderne pakker deres højttalere ud.

Når en kunde betaler et sted mellem 4.000 – 700.000 kroner for en højttaler, skal alt være perfektioneret. Også emballagen. Derfor var Dynaudio på udkig efter en eksklusiv afløser for den eksisterende EPS-emballage til sin Xeo højttaler-serie. Og den fandt de i det mere elastiske materiale Piocelan.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

Dynaudio i Skanderborg er en af de producenter, der løfter den fornemme danske højttalerarv – med højttalere i den absolutte high end klasse og priser op omkring den halve million. Det stiller imidlertid ikke kun krav til lydkvalitet og lakfinish.

– Når kunden betaler så meget for en højttaler, må der ikke være emballage fnuller i kassen, når de åbner den første gang. Det kan forekomme med en EPS-emballage, især hvis den har fået stød eller slag undervejs, forklarer Lisbeth Dufresne, der er emballageteknolog med ansvar for alle nye emballager hos Dynaudio.

Dynaudio sælger sine højttalere over alt i verden – fra Fjernøsten til USA. De kan altså have mange kilometer bag sig, når de lander hos slutkunden. Derfor søgte Lisbeth Dufresne et materiale, der ikke knækker, fnulre, eller får synlige mærker efter stød.

 

Bilindustrien baner vejen for nye materialer

De eksklusive produkter til trods var prisen ikke ligegyldig for Dynaudio. Det nye materiale skulle altså gerne have nogle af EPP'ens elastiske egenskaber – men uden at være så omkostningstungt. Og her kom noget så fjernt som bilindustrien til hjælp. Styropacks udviklingschef Karsten Friis Hansen fortæller:

– Takket være de store volumener i bilindustrien kan de presse både udvikling og priser på deres materialer. Det har vi et godt eksempel på her. Dynaudios nye emballage bliver fremstillet i Piocelan, som egentlig ikke er et nyt materiale. Takket være bilindustrien er det bare ikke længere et lille nicheprodukt. En stigende volumen har fået prisen ned, hvor flere kan være med.

Piocelan har netop de fleksible egenskaber, Dynaudio søgte, og det kan tilmed støbes i de samme værktøj, som den tidligere EPS-emballage, dog med få tilretninger.

 

Der er perspektiv i Piocelan

Som emballageteknolog har Lisbeth Dufresne selv fingrene dybt nede i udviklingen af emballagen. Derfor er hun også glad for den direkte kontakt til udviklingsafdelingen i Styropack:

– Vi taler samme sprog og har en rigtig god dialog. Det er rart, jeg bare kan gå direkte, for eksempel når jeg selv tegner eller får ideer i processen. Det er der ikke nogen grund til at involvere konsulenterne i, forklarer hun med et smil i stemmen.

Hun er heller ikke i tvivl om, at Dynaudio efterhånden vil få flere emballager i Piocelan.

Dynaudio leverer højttalere til blandt andet lydstudier, tv-stationer som BBC og DR samt velhavende lyd entusiaster verden over.

Filmen Avatar er produceret med Dynaudio lyd.

 

Piocelan har egenskaber, der placerer det imellem EPS og EPP. Emballagerne kan støbes med de samme maskiner og værktøjer som EPS, dog skal væggene være minimum 10 mm tykke mod EPS’ens 6 mm. Kontakt os, hvis du vil høre, om Piocelan kan være en løsning på din emballageopgave.

 

mere-info-roed