• Dansk

Emballagen gav et stort økonomisk plus

« Tilbage

Hos Nassau Door fyldte pakningen af portene meget i produktionen, og det fik virksomheden til at se sig om efter et alternativ. En ny EPS-løsning fra Styropack skar over halvdelen af arbejdet væk – og gav flere fordele oven i købet.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

Emballagen gav et stort økonomisk plus

Mange skruer og materialer. Mange timer. Mange hænder. Hos Nassau Door fyldte pakningen af portene meget i produktionen, og det fik virksomheden til at se sig om efter et alternativ. En ny EPS-løsning fra Styropack skar over halvdelen af arbejdet væk – og gav flere fordele oven i købet.

 

Nu kan 4-5 mand klare 13 mands arbejde

Nassau Door producerer og monterer porte til både private og virksomheder. Men en avanceret automatisk port er meget andet end den front, der møder blikket udefra. Beslag, automatik, styring og andre tekniske komponenter skal pakkes sammen med selve porten inden transporten, og det var en tidskrævende opgave hos Nassau. 13 mand arbejdede i 2-holdsskift for at samle komponentpakkerne, og det foregik med pap og skruer.

– Det var en tung proces, både produktionsmæssigt når vi skulle samle komponentpakkerne, og når vi skulle montere ude hos kunden. Med den nye emballage fra Styropack fik vi en nem pakke, som var let at håndtere. Både i produktionen og i resten af forløbet, fortæller Kennet Poulsen, der er planlægnings- og produktionschef hos Nassau Door. Resultatet er, at 4-5 mand nu klarer hele pakkeopgaven i ét skift.

 

Både montage og transport blev lettet

Da Nassau Door selv står for montagen af portene, betyder de nye emballager også en praktisk lettelse for montørerne.

– Før skulle komponentkasserne skrues fra hinanden igen. Nu sætter montøren bare en kniv på, så er han i gang. Det giver en væsentlig forkortelse af tiden på montagepladsen, forklarer Kennet Poulsen.

Også i transporten har emballagen sparet tid, benzin og miljøbelastning. I designet af emballagen tog Styropack højde for lastbilens indvendige dimensioner, så pladsen nu bliver udnyttet optimalt.

– Før kunne vi have 16-18 porte på en bil. Nu kan vi have 24, fortæller Kennet Poulsen.

 

Emballagen er blevet billigere

I direkte indkøb har den nye EPS-emballage også vist sin styrke: Alene i materialer sparer Nassau omkring 90 kroner pr. pakke.

– Med 20.000 porte om året kræver det ikke den store øvelse at regne ud, at det er en rigtig stor økonomisk genvinst. Vi sparer 1,5 til 2 millioner kroner, alene på materialer, pointerer Kennet Poulsen. Resultatet har Nassau Door nået gennem et tæt samarbejde med Styropacks udviklingsafdeling.

– Vi havde nogle krav og idéer, som vi kastede over til dem. Og vi har haft en rigtig god kommunikation, så siderne fik den rigtige tykkelse, hullerne fik den rigtige afstand – og emballagen i det hele taget kom til at bidrage mærkbart til vores forretning, siger Kennet Poulsen tilfreds.

Nassau Door sender hvert år ca. 20.000 porte på markedet fra sit hovedkontor i Ringe på Fyn. Derudover er Nassau repræsenteret i Holland, Belgien, Norge, Polen og Tyskland.

 

Nassau Doors EPS-emballage gav:
• Ca. 65 % mindre håndtering i pakkeriet
• Hurtigere håndtering for montøren
• Ca. 25 % mindre transportudgift
• En besparelse på 1,5 til 2 mio. kr. årligt på materialer