• Dansk

Den store optimeringsøvelse gav bonus

« Tilbage

Tæt på 100 % af OFS Fitels produktion går til eksport, så der var penge at spare ved at gå emballage og forsendelse igennem med en tættekam. Løsningen blev at erstatte pap med EPS – og samtidig optimere alt fra emballagedesign og -produktion til pakning og fragt. I én løsning.

 

pdf-icon-small
Download case som pdf her.

 

Et stort, dyrt puslespil

OFS Fitel i Danmark fremstiller produkter til telecomindustrien i hele verden. Produkterne er baseret på optiske fibre og typisk rullet op på en spole eller placeret i et metalkabinet. De findes i mange størrelser, og det havde affødt en sand skov af forskellige emballager, der også havde forskellige udvendige mål. Dermed var det et større puslespil at pakke dem rationelt i kasser og på paller, og det kostede ikke alene tid i pakkeriet – det kostede også dyrt i fragt, fordi der ofte blev sendt for meget luft med.

Derfor efterlyste OFS Fitel en mere lønsom løsning, og gennem en af sine andre emballageleverandører fik virksomheden kontakt til Styropack.


Én løsning på alle udfordringerne

– Det korte af de lange er, at alle emballager nu har samme udvendige mål. Det gør det nemmere for os at fylde fragtkasserne med 5, 10 eller 20 forskellige moduler. Og det sparer samtidig et ekstra støbeværktøj i produktionen hos Styropack, fortæller indkøbschef Mogens Løvgreen hos OFS Fitel. Den nye løsning kom i hus efter et tæt samarbejde mellem OFS Fitel, emballagegrossisten Selskov og Styropack.

Med de nye emballager kan OFS Fitel pakke flere produktmoduler på en palle, og selv om det giver en højere vægt på pallen, falder fragtprisen målt pr. modul. Projektet affødte også, at OFS Fitel kunne reducere antallet af fragtkasser fra 10 til 3.


Den sidste detalje kom på plads

I en højteknologisk virksomhed som OFS Fitel er der også høje tekniske krav til emballagen, og de krav havde virksomheden specificeret nøje på forhånd. Blandt andet skulle EPS'en have en antistatisk behandling, og emballagerne skulle faldtestes efter bestemte standarder.

– Styropack mødte alle krav. Det eneste, der rigtig drillede, var lukkemekanismen. Vi har brug for, den er så stram, at emballagen ikke umiddelbart skiller, hvis man kun tager fat i låget. Det drillede lidt og der skulle et par forsøg til. Men Styropack fik det løst, og alt i alt har vi tilsammen klaret en kæmpe optimeringsopgave rigtig godt, understreger Mogens Løvgreen.

 

Et lydhørt samarbejde

– I indkøb er der tre parametre, der tæller: Den rigtige pris, den rette kvalitet og præcision i leverancen. Det lykkedes med Styropack, og efterfølgende har de også vist sig meget lydhøre over for vores pakkeris særlige ønsker. For at holde pakkeriet fri for støv får vi leveret emballagerne uden pap. I stedet får vi dem wrappet i folie og uden for meget tape, lyder det fra en tilfreds indkøbschef.

OFS fik optimeret forsendelsen gennem:
• Bedre økonomi i produktion og indkøb af emballage
• Bedre økonomi i logistik og håndtering
• Bedre økonomi i fragt