• Dansk

Nyhedsbrev maj17

« Tilbage

Tilmeld nyhedsbrev


Dit navn (skal udfyldes)

Din e-mail (skal udfyldes)

Interpack messen var en faktastisk oplevelse:

 

Det Cradle-to-Cradle certificerede BioFoam ® tiltrak sig opmærksomhed fra hele verden

 

Sustainability var også et af de vigtige emner på Interpack 2017 både udfra et perspektiv om at bruge færre materialer i emballager men også i form af nye bæredygtige materialer. Og når man taler om innovation og bæredygtighed indenfor nye materialer, så kan man ikke komme udenom BioFoam®. Et unikt skumplastmateriale, som er et 100% biobaseret og bionedbrydeligt og Cradle-to-Cradle certificeret – det eneste af sin slags i verden.

 

Massiv interesse for bærdedygtige materialer

Og på Styropack/ Synprodo standen på Interpack i år, var der derfor også besøgende fra hele verden. Man kunne virkelig mærke, at der er kommet et helt andet fokus på bæredygtighed og det at tage ansvar for de materialer, man anvender både til emballager og til udvikling af nye produkter. ”Vi havde besøg af både nogle af de meget store, innovative mærkevareproducenter, forhandlere af friske fødevarer, emballage designere, medicinal virksomheder, og små og store innovative designbureauer som netop søger et materiale som BioFoam, der både er beskyttende, isolerende, let og formbart. Der er ingen tvivl om at vi har et unikt materiale, siger Jan Noordegraaf som har været med til at udvikle BioFoam® i Holland, hvor Synbra gruppens teknologi- og innovations-center er placeret.

 

BioFoam stand på Interpack messen

Foto: Styropack var i år udstiller på Interpack på samme stand som søsterselskabet Synprodo.

 

BioFoam kan i dag købes i løse kugler men oftest formstøbes det til emballage eller produkter, som udvikles i tæt samarbejde med kunden på de lokale R&D og Produktudviklingscentre som er placeret i Danmark, Holland, Tyskland og Portugal.

 

Efter Interpack messen har vi fået mange forespørgsler på BioFoam

Det var en meget inspirerende messe og lige nu er vi i fuld gang med at følge op på alle henvendelser fra både nær og fjern. Vi er jo en europæisk koncern så vi kan trække på vores kompetencer fra forskellige geografiske områder. På Styropack i Danmark er vi primært fokuseret på vores kunder i nærmarkederne som Danmark, Sverige og Norge. Og når det handler om bæredygtighed, så er det bestemt også her, at vi ser nogle meget interessante spillere røre på sig – både inden fremstilling og detailhandlen, siger Business Developer Anette Priess Gade. Vores certificering Cradle-to-Cradle er måske mindre kendt endnu, men der sker så meget indenfor dette område og Cirkulær Økonomi er bestemt et emne, som er kommet på dagsorden i de store koncerner. At vi så også har en løsning at tilbyde markedet, er jo skønt og noget som vi er ret stolte af, fortæller Anette Priess Gade.

 

Kort om Cradle-to-Cradle ® certificering

Cradle-to-Cradle er en tankegang om, at hvad vi tager fra naturen skal returneres så det kan indgå i en ny produktions cirkel (den biologiske cirkel) eller det skal kunne indgå i et nyt produkt (den tekniske cirkel). Produkter udvikles ikke kun til at sælge men for at skabe værdi i samfundet. Det er et design koncept, som blev udviklet 1990’erne af Prof. Dr. Michael Braungart, William McDonough og andre forskere ved EPEA Internationale Umweltforschung i Hamburg.